Na stronie wnetrzadomow.pl mogą występować wpisy o charakterze reklamowym.

Wakacyjne gotowanie dla aktywnych

Wakacje dla jednych są okresem beztroskiego wylegiwania się na leżaku, dla innych okazją na dodatkową aktywność i zwiedzanie ciekawych zakątków świata. Osoby wybierające proaktywne urlopy potrzebują kompaktowych rozwiązań, które pozwolą im w pełni cieszyć się wolnym czasem.

Jednym z takich rozwiązań jest kuchenka indukcyjna MKE-06. Zmieści się do turystycznego plecaka, lekkością zaskoczy nawet początkujących poszukiwaczy przygód, a do tego nie stwarza zagrożenia dla środowiska i lasów.

Wyjazdowe gotowanie

Podczas aktywnych wakacji nikt nie chce tworzyć skomplikowanych dań. Wystarczą proste produkty, które dodadzą energii na cały dzień. Na małej kuchni indukcyjnej z jednym polem grzejnym MKE-06 od marki MPM, z łatwością można przygotować pożywne danie jednogarnkowe czy poranną jajecznicę. Urządzenie pozwala na regulacje temperatury w zakresie od 60ºC do 240ºC. Dla wygody użytkowników, kuchenka została wyposażona w timer. Bez obaw można pozostawić danie na płycie i zająć się planowaniem dalszych kroków wyprawy. Co więcej, całość urządzenia wykonana jest z jednej, odpornej na zarysowania, tafli szkła.

Bezpieczna alternatywa

Kuchenka indukcyjna jest świetną alternatywą dla popularnych turystycznych kuchenek gazowych czy ogniska. Przede wszystkim dlatego, że nie zagraża środowisku. Wystarczy źródło prądu, aby cieszyć się kompaktową, czystą i przyjemną kuchnią plenerową.

Jednopolowa kuchenka indukcyjna od marki MPM zachęca do włączania gościnności. Gotuj i dziel się radością jedzenia z najbliższymi i przyjaciółmi. Niezależnie od okoliczności przyrody!

#MPM #WŁĄCZGOŚCINNOŚĆ

Kuchenka indukcyjna MKE-06 – cena 199 złotych brutto

Przy pomocy kuchenki indukcyjnej MPM możesz szybko przygotować warzywny gulasz z ciecierzycą. D

o przygotowania potrzebujesz:
• 2 szklanki pieczarek
• 2 papryki
• 2 duże marchewki
• kartonik przecieru pomidorowego (500 g)
• 1 puszkę ciecierzycy (400 g)
• 1 cebulę
• łyżkę oleju lub masła
• sól, pieprz, mielona papryka do smaku
• natkę pietruszki
• kolorowy pieprz w ziarenkach
• pieczywo do podania

Jak go przygotować?
1. Do garnka z grubym dnem nalewamy olej. Kuchenkę indukcyjną MKE-06 ustawiamy na temperaturę 140.
2. Posiekaną cebulę szklimy, po czym dodajemy obrane i przekrojone na pół pieczarki. Podsmażamy je, aż się zrumienią.
3. Dodajemy pokrojone papryki i marchewki i chwilkę mieszamy.
4. Zalewamy wodą tak, aby wszystkie warzywa były przykryte.
5. Ustawiamy timer na 15 minut i gotujemy, w razie potrzeby zmniejszając temperaturę.
6. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy oraz odsączoną i opłukaną cieciorkę.
Dusimy pod przykryciem około kolejne 15 minut.
7. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy go solą i mieloną papryką.
8. Przed podaniem posypujemy natką i ziarenkami pieprzu. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

Ciesz się pysznym jedzeniem podczas wakacyjnych wyjazdów i zachęcaj do włączania gościnności w podróży!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *